2008年12月1日月曜日

Makrill i Miso

今日のお昼はサバの味噌煮。日本人はだれでも作り方を知っているからスウェーデン語だけです。

SATOKO: Här är receptet på "Makrill i miso".

3 Makrill-filéer
1 purjolök
1 rödpeppar
en liten bit ingefära
(a) 3 dl vatten
(a) 2 msk mirin (jap. söt sake för matlagning)
(a) 1 msk socker
(a) 1.5 msk soya
4 msk miso
Skär makrillen i bitar. Rispa skinnet i kryssform (se bilden) - annars krymper fiskens skinnsida och köttet går sönder.
Skär purjolöken i trecentimetersbitar och stek dem i en stekpanna.
Blanda (a)-ingredienserna i en gryta, tillsätt rödpepparn och ingefäran och koka upp.
Lägg i fisken och koka i 6-7 minuter.
Lös mison med litet spad och tillsätt den i grytan. Koka 2-3 min på svag värme. (Miso får aldrig koka för mycket, för då förlorar den sin arom). Lägg i purjolöken och koka lätt ytterigare 2-3 min.

Färdigt! Severas med kokt ris.

0 件のコメント: